-->

Aloittajan opas

Tanssiharrastus on helppo aloittaa, alla muutama vinkki uusille oppilaille.

Miten tunneille voi tulla mukaan?

Suurin osa Hip Hop Housen viikkotunneista on kurssimuotoisia ja ne maksetaan kurssimaksulla. Syksyn Avajaisviikkojen kokeilutunnit ovat päättyneet, mutta mukaan pääsee vielä Starttikurssien kautta.

Syyskuussa järjestetään starttikursseja, joiden kautta on vielä mahdollista päästä mukaan osalle kursseista.

Drop in -tunnit

Kurssimuotoisten tuntien lisäksi Hip Hop Housella on Drop in -tunteja, joille voi tulla mukaan koska vain! Lue lisää drop in -tunneista.

Mitkä tunnit sopivat aloittelijalle?

Kaikki 1-tason tunnit ovat alkeistunteja eivätkä edellytä aiempaa tanssikokemusta. Samasta lajista saattaa olla useampia tunteja viikossa, saman tai useampien opettajien pitämänä. Ryhmät ovat itsenäisiä, ja voit hyvin valita joko yhden tai useamman tunnin. Avoimen tason tunneille voi myös tulla, vaikka ei olisikaan tanssinut aiemmin, mutta tunneilla edetään normaalia alkeistuntia nopeammin.

Jos et ole varma, mikä tunti sopisi juuri sinulle, käy kauden ensimmäisten viikkojen aikana kokeilemassa eri lajien ja eri opettajien tunteja. Näin saat hyvän kuvan eri opettajien tyyleistä ja tuntien sisällöistä, ja löydät parhaiten juuri sinua miellyttävät tunnit.

Hip Hop Housen tunneille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Oppilaat otetaan tunneille saapumisjärjestyksessä ja koululla käytössä oleva sormenjälkitunnistejärjestelmä rajoittaa tunnille otettavien oppilaiden maksimimäärää. Kannattaa varmistaa paikkansa tunneilla saapumalla paikalle hyvissä ajoin.

Ikärajat ja tuntitasot

Hip Hop Housen lukujärjestys on jaoteltu ikäryhmittäin. Nuorimpien, eli 3-11-vuotiaiden tunnit, pidetään kaikki lauantaiaamupäivisin, muille ikäryhmille tunteja on tarjolla melkein jokaisena viikonpäivänä. Katso oman ikäryhmäsi lukujärjestys tästä.

Taso 1: Alkeistunneilla ei edellytetä mitään aiempaa tanssitaustaa.
Taso 2: Alkeisjatkotason tunnit sopivat vähintään vuoden harrastaneille.
Taso 3: Jatkotason tunnit edellyttävät yleensä vähintään 2-3 vuoden tanssitaustaa. Suosittelemme kysymään opettajalta ennen siirtymistä 3-tason tunneille.
Avoin: Alkeistuntia hieman edistyneempi taso. Sinulla tulisi olla jonkin tanssilajin perusteet hallussasi, ennen kuin tulet avoimen tason tunneille. Sopii harrastajalle joka kaipaa vähän alkeistuntia enemmän haastetta.

Tanssijana kehittyminen on hyvin yksilöllistä. Opettajamme neuvovat mielellään sopivan tason valinnassa.

Vaatetus

Streetlajien tunneilla (Hip hop, Street Dance, Commercial Dance, Street Jazz) vaatetus saa olla varsin rentoa ja tärkeintä on, että vaatteissa on mukava liikkua. Jalkaan kannattaa laittaa sisäkäyttöön sopivat tennarit.

Contemporary Jazz ja Broadway -tunneilla kannattaa valita päälle esimerkiksi jazzhousut ja toppi, jolloin vartalon linjat näkyvät paremmin. Tunneilla voi tanssia kevyissä tossuissa tai paljain jaloin.

Myös Reggaeton- ja Dancehall-tunneilla kannatta suosia vaatteita, joissa vartalon linjat ja liike näkyvät. Jalkineiksi sopivat esimerkiksi sisäkäyttöön sopivat tennarit.

Hip Hop Housella on pukuhuoneet naisille ja miehille. Arvotavarat saa tunnin ajaksi lukolliseen lokeroon. Juomapullo kannattaa ottaa mukaan tanssisaliin.

Maksuvaihtoehdot

Tunnit maksetaan koululla käteisellä, pankkikortilla tai luottokortilla. Myös Smartum-liikuntasetelit ja -kulttuurisetelit käyvät maksuvälineinä. Liikunta- ja kulttuurisetelit ovat henkilökohtaisia ja niillä voi ostaa tanssikortteja ainoastaan omaan käyttöön.

Hip Hop Housella ei ole erillistä lukukausimaksua. Tanssitunnin voi maksaa joko kertamaksulla tai tanssikortilla. Mitä isomman tanssikortin ostat, sitä edullisemmaksi yksi tanssitunti tulee. Kertamaksu onkin tarkoitettu lähinnä tunnin kokeiluun. Tanssikorttien hinnat näet aikataulun yhteydestä löytyvästä hinnastosta.

Hip Hop Housella on käytössä sormenjälkitunniste. Maksamasi kurssimaksu tai tanssikortti kirjataan koulun järjestelmään. Kirjaudut haluamillesi tunneille kätevästi omalla sormenjäljelläsi eikä erillisiä kortteja tarvita. Alle 9-vuotiailta lapsilta ei oteta sormenjälkitunnistetta ja lapsi kirjataan tunnille omalla nimellään.