-->

Aloittajan opas

Tanssiharrastus on helppo aloittaa, alla muutama vinkki uusille oppilaille.

Miten kursseille voi tulla mukaan syksyllä 2019?

1. Kokeile 10 eurolla

Voit kokeilla kaikkia haluamiasi kursseja 10 € tutustumishintaan kerran ensimmäisen kahden viikon aikana 12.-25.8. Kokeilutunnille ei tarvitse ilmoittautua ja yhtä kurssia voit kokeilla vain kerran.

2. Ilmoittaudu

Kokeilutunnin jälkeen voit halutessasi ilmoittautua mukaan kurssille maksamalla kurssimaksun. Tällöin 10 € kokeilumaksu hyvitetään kurssin hinnasta.

3. Kokeile useampaa kiinnostavaa kurssia

Voit kokeilla useampaa eri kurssia 10 € kokeiluhintaan, saat hyvityksen kaikista kursseista, joilla päätät jatkaa. Mitä useamman kurssin otat, sen vähemmän maksat yhdestä kurssista.

4. Maksa suoraan koko kurssimaksu

Halutessasi voit maksaa koko kurssimaksun/kurssimaksut kokeilemattakin. Tälläin maksat suoraan hinnaston mukaisen hinnan.

Esimerkki

Kokeile yhtä kurssia 10 eurolla. Ilmoittaudu mukaan kurssille ja maksa kurssimaksu, sinulle hyvitetään jo maksettu 10 €, joten maksat enää 170 €

Esimerkki 2

Kokeile kahta eri kurssia, maksa molemmista 10 € tutustumismaksu. Ilmoittaudu mukaan molemmille kursseille, sinulle hyvitetään jo maksettu 20 €, joten maksat enää kahden kurssin kimppahinnasta hyvityksen jälkeen 340 €.

Drop in -tunnit

Kurssimuotoisten tuntien lisäksi Hip Hop Housella on Drop in -tunteja, joille voi tulla mukaan koska vain!

Tasolta toiselle siirtyminen

Pikaopas, alla tarkemmat selitykset:
******************************

Absolute Beginners: Alkeiskurssi, ei edellytä mitään aiempaa tanssitaustaa.
Taso 1: Absolute Beginners -kurssin käyneille tai muuta tanssilajia jo harrastaville.
Taso 2: Alkeisjatkotason tunnit sopivat vähintään vuoden harrastaneille.
Taso 3: Jatkotason tunnille voi siirtyä, kun on tanssinut vähintään vuoden 2-tasolla.
Taso 2-3: Avoin taso, sopii nille, jotka tanssivat vähintään toista kautta jollain 2-tason tunnilla.
Masterclass: Edistyneiden tanssijoiden oma, suljettu ryhmä. Avoin haku tammikuussa!
******************************

Absolute Beginners

Jos sinulla ei ole mitään aiempaa tanssikokemusta, paras taso on aivan aloittelijoille suunnattu Absolute Beginners. Nämä tunnit ovat alkeistunteja eivätkä edellytä aiempaa tanssikokemusta. Absolute Beginners -tunti on pohjustava tunti, siellä opetellaan kaikessa rauhassa tanssitunnin perusperiaatteet ja kunkin lajin tunneilla tarvittavat taidot. Absolute Beginners -kurssi kestää yhden kauden, sen jälkeen voi jatkaa 1-tason kurssille.

*Absolute Beginners -kurssilla käydään yksi kausi (joko kevät- tai syksy).

1-taso

Jos sinulla on jo jonkin verran tanssikokemusta tai muuta liikuntataustaa, josta voi olla hyötyä tanssissa, voit tulla suoraan 1-tasolle. Jos et ole aivan varma tasostasi, varmempaa on tulla kokeilemaan Absolute Beginners -tason tuntia ja kysyä opettajalta mikä olisi sinulle sopiva taso.

*1-tason tnneilla käydään vähintään kaksi kautta, eli yksi kevät ja yksi syyskausi.

2-taso

2-taso on alkeisjatkotason tunti. Tällä tasolla edellytetään, että lajin perusteet ovat jo hallinnassa. Tuntisarjat ovat hiukan vaikeampia ja tunneilla edetään 1-tason tunteja nopeammin.

*2-tason tunnilla käydään vähintään kaksi kautta, eli yksi kevät ja yksi syyskausi.

3-taso

3-taso on jatkotason tunti. Tällä tasolla harjoitukset ja sarjat ovat jo selkeästi hankalampia ja perusasioita ei käydä enää läpi. Suosittelemme kysymään opettajalta ennen siirtymistä 3-tason tunneille.

*3-tason tunnilla voi käydä aina vain uudestaan, sillä joka kausi tunneilla on eri sisällöt, uudet teemat ja uudet sarjat.

2-3 -taso

2-3 tason tunnit ovat avoimen tason tunteja. Koska kyse on fuusiolajeista, joissa yhdistellän useampaa eri lajia, ne edellyttävät jo perusasioiden hallintaa ainakin jommasta kummasta lajista

*2-3 -tason tunnilla voi käydä aina vain uudestaan, sillä joka kausi tunneilla on eri sisällöt, uudet teemat ja uudet sarjat.

Masterclass

Masterclass-taso on tarkoitettu jo kokeneille tanssijoille tai poikkeuksellisen lahjakkaille, jotka kehittyvät normaalia tahtia nopeammin. Opettajat valitsevat oppilaat Masterclass-tason tunneille. Kuhunkin ryhmään järjestetään myös avoin haku.

Kaikilla tunneilla tehdään lämmittelyt, tekniikkaharjoitukset sekä tanssisarjaa. Kaikki halukkaat oppilaat pääsevät esiintymään kauden päättävässä kevät- tai joulunäytöksessä.

Kysyttävää

Jos et ole varma, mikä tunti sopisi juuri sinulle, käy kauden ensimmäisten viikkojen aikana kokeilemassa eri lajien ja eri opettajien tunteja. Näin saat hyvän kuvan eri opettajien tyyleistä ja tuntien sisällöistä, ja löydät parhaiten juuri sinua miellyttävät tunnit. Parhaan suosituksen saat, kun kysyt ennen tunnin alkua suoraan opettajalta! Hän osaa parhaiten tunnin jälkeen neuvoa sinut oikealle tasolle.

Ilmoittautuminen

Hip Hop Housen tunneille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Oppilaat otetaan tunneille saapumisjärjestyksessä. Jos joku kurssi täyttyy, siitä ilmoitetaan nettisivuilla.

Tanssijana kehittyminen on hyvin yksilöllistä. Opettajamme neuvovat mielellään sopivan tason valinnassa.

Vaatetus

Streetlajien tunneilla (Hip hop, Street Dance, Commercial Dance, Street Jazz) vaatetus saa olla varsin rentoa ja tärkeintä on, että vaatteissa on mukava liikkua. Jalkaan kannattaa laittaa sisäkäyttöön sopivat tennarit.

Contemporary Jazz ja Broadway -tunneilla kannattaa valita päälle esimerkiksi jazzhousut ja toppi, jolloin vartalon linjat näkyvät paremmin. Tunneilla voi tanssia kevyissä tossuissa tai paljain jaloin.

Myös Reggaeton- ja Dancehall-tunneilla kannatta suosia vaatteita, joissa vartalon linjat ja liike näkyvät. Jalkineiksi sopivat esimerkiksi sisäkäyttöön sopivat tennarit.

Hip Hop Housella on pukuhuoneet naisille ja miehille. Arvotavarat saa tunnin ajaksi lukolliseen lokeroon. Juomapullo kannattaa ottaa mukaan tanssisaliin.

Maksuvaihtoehdot

Tunnit maksetaan koululla käteisellä, pankkikortilla tai luottokortilla. Myös Smartum-liikuntasetelit ja -kulttuurisetelit käyvät maksuvälineinä. Liikunta- ja kulttuurisetelit ovat henkilökohtaisia ja niillä voi ostaa tanssikortteja ainoastaan omaan käyttöön.

Tanssikurssit maksetaan erillisellä kurssimaksulla. Jos otat useamman kurssin, saat pakettialennuksen. Drop in -tunnit voi maksaa joko kertamaksulla tai tanssikortilla. Mitä isomman tanssikortin ostat, sitä edullisemmaksi yksi tanssitunti tulee. Kertamaksu onkin tarkoitettu lähinnä tunnin kokeiluun. Tanssikorttien hinnat näet aikataulun yhteydestä löytyvästä hinnastosta.

Hip Hop Housella on käytössä sormenjälkitunniste. Maksamasi kurssimaksu tai tanssikortti kirjataan koulun järjestelmään. Kirjaudut haluamillesi tunneille kätevästi omalla sormenjäljelläsi eikä erillisiä kortteja tarvita. Alle 9-vuotiailta lapsilta ei oteta sormenjälkitunnistetta ja lapsi kirjataan tunnille omalla nimellään.