-->

Joogapilates

8.1.-11.3. keskiviikkoisin klo 09.30-10.45 (9 x)
Hinta: 95 €

Keskiviikkoaamun ihanasti aloittava joogapilates on kaikille tanssinharrastajille sopivaa kehonhuoltoa. Jo muutaman kerran jälkeen alat voida paremmin. Joogapilates avaa ja venyttää kehoa ja parantaa nivelten ja rangan liikkuvuutta, jolloin myös tanssin nautittavuus lisääntyy.

Salsa Housen joogapilateksessa hyödynnetään sekä pilateksen että joogan hyviä puolia ja täydennetään niitä toinen toisillaan. Harjoituksissa keskitytään selkärangan ja erityisesti olka- ja lonkkanivelten liikkuvuusharjoitteisiin sekä kehon tasapainon ja alaraajojen lihasvoiman kehittämiseen. Keskeistä on myös hengityksen ja kehon yhteistyö.

Joogapilates sopii kaikille Housen kävijöille eikä kurssille osallistuminen edellytä aiempaa kokemusta pilateksesta tai joogasta.

Marjo Rinne

Marjo on terveys- ja liikunta-alan ammattilainen, fysioterapeutti ja terveystieteiden tohtori.

Hän on työskennellyt pitkään UKK-instituutin erikoistutkijana ja selvittänyt erityisesti liikuntaohjelmien vaikutuksia tuki- ja liikuntaelinten vaivojen hoidossa. Viimeisimmässä selkätutkimuksessa mm. selvitettiin pilates-tyyppisen harjoittelun vaikutuksia epäspesifin selkäkivun hoidossa. Tämän tutkimuksen harjoitusohjelmat ovat käytössä myös Housen kurssilla. Lisäksi Marjo on täydentänyt omaa osaamistaan joogaohjaajakursseilla.

Marjo on myös kouluttanut vuosien mittaan fysioterapeutteja ja liikunta-alan ammattilaisia terveysliikuntaryhmien ohjaamisessa. Lisäksi hän luennoi ja ohjaa erilaisia liikuntaryhmiä sekä toimii Selkäliiton luottamustehtävissä.

Marjo on käynyt Salsa Housella treenaamassa kuubalaisia tansseja jo parinkymmenen vuoden ajan. Salsaamisen lisäksi tarvitaan myös muuta kehon huoltoa, johon joogapilatekseen syventyminen on antanut tosi hyvän mahdollisuuden.