Olen ollut Hip Hop Housella sen perustamisesta saakka eli huimat 20 vuotta – ensin oppilaana, sitten opettajana ja viime vuosina Hip Hop Housen toiminnanjohtajana. House on minulle maailman tärkein paikka, se on minulle kuin toinen koti. Olenhan viettänyt Housella kaksi kolmasmasosaa koko 31-vuotisesta elämästäni. Olen erittäin onnekas, kun saan tehdä työkseni sitä mitä joka tapauksessa vapaa-ajallani tekisin.

Olen löytänyt Housella intohimon tanssiin, päässyt esiintymään isoille estradeille ja saanut itselleni elinikäisiä ystäviä ja ammatin, jota todella rakastan. Löysin tanssin parista jopa mieheni! Aivan ihanaa, että 2-vuotiaalla tyttärelläni näyttää olevan sama into tanssimiseen kuin itsellänikin on aina ollut.

Mutta jos minulta olisi 10 vuotta sitten kysytty kaksi asiaa, joita en ikinä uskoisi tekeväni, olisin vastannut, etten ikinä tule tanssimaan salsaa tai koodaamaan nettisivuja. Ironista kyllä, nykyään yli puolet ajastani teen juurikin näitä kahta asiaa! 🙂

Alla muutama muisto 20-vuotisen matkani varrelta.

Mistä kaikki alkoi

Tammikuussa 1996 olin 11-vuotias, kun paras kaverini kysyi, lähdenkö hänen kanssaan uuden tanssikoulun avajaisiin. Olin koko ikäni käynyt tanssitunneilla, joten vastasin että tottakai! Menimme Lipen pitämälle hip hop -tunnille Koskipalatsiin. Tanssikoulun nimi oli Hip Hop House, mutta koulu sijaitsi kuntosalin yhteydessä Koskipalatsin yläkerrassa. Avajaisissa oli tarjolla mehua ja piparia. Tunnin jälkeen kävelimme bussipysäkille ja kelasimme kuinka siistiä oli Lipen tunnilla. Päätimme siltä seisomalta, että “aletaan käydä” hoppitunneilla Housella.

Siellä sitä Lipen opissa veivattiin hämmeriä kerrakseen, aerobic-sukat vain viuhui. Harrastus vei minut täysin mukanaan ja lukioaikoina joka ikinen arkipäivä meninkin suoraan koulusta Houselle, otin kaikki mahdolliset tanssitunnit ja palasin illalla vasta myöhään kotiin. Esiintymässä tuli käytyä joka ikisissä kissanristiäisissä, pizzerian nurkissa ja painonnostokisoissa – mihin ikinä vain Lippe keksi meitä lähettää.


Tästä se kaikki alkoi, lehtimainos uuden tanssikoulun avajaisista. RRRajut hip hop tunnit alkavat 7.1.1996! Opettajakin oli TV:sta tuttu 🙂

Best Friends

Vuonna 2002 olin juuri täyttänyt 18-vuotta, kun menin mukaan esiintymään hiusmuotinäytökseen. Siellä oli tanssimassa myös Housen opettaja Henkka ja muutama muukin tyttö, joiden kanssa olin jo jonkin aikaa joraillut samoilla hoppitunneilla. Siinä hiusvärin käryssä sitten tutustuimme ja päätimme keikan jälkeen lähteä yhdessä jatkoille Kivaan (kuumin yökerho Tampereella tuohon aikaan). Vuosien varrella kävimme yhdessä tanssikisoissa, Nykissä opintomatkoilla ja esiinnyimme ympäri Suomea. Niinhän siinä sitten kävi että nyt, melkein 15 vuotta myöhemmin, olemme edelleen parhaita ystäviä.


Se kuuluisa hiusmuotinäytös vuonna 2002, jossa tapasin oman tanssiposseni. Kuka tietää, vaikka “Team Seniorit” nähdään vielä joku päivä tanssiparketeilla? Bongaatko kuvasta kaksi Housen opettajaa Tiian ja Henkan?

SM-kultaa!

Vuonna 2003 Houselle tuli vieraileva opettaja, kokenut kisakoreografi Mikko Ahlgren Jyväskylästä. Menin tietysti mukaan kisajoukkueeseen. Olimme jo muutaman kerran käyneet Streetin SM-kisoissa hakemassa vähän tuntumaa, mutta Mikon tullessa mukaan kuvioihin, päätimme porukalla että nyt treenataan tosissaan. Aivan hullulla apinanraivolla ja vastoin kaikkia ennakko-odotuksia kävi niin, että voitimme vuoden 2004 Streettanssin SM-kisat Rovaniemellä! Samalla apinanraivolla meinimme Saksaan Streetin MM-kisoihin ja siellä pärjäsimme semifinaaleihin saakka! Legendaarisista porkkanahousuista tuli käsite, jota on vieläkin hauska muistella!


Legendaariset porkkanahousut kultamitalit kaulassa vuonna 2004. Meikäläinen etunenässä numerolappu paidassa kiinni.

Kuuba

Olin koko ikäni tanssinyt streettiä – ja vihannut salsaa! Menin sitten muutamiin Salsa Housen bileisiin töihin ja katselin kateellisena tanssilattian mieletöntä meininkiä. Päätin oitis mennä parisalsaan! Ihastuin välittömästi ja otin aikatauluuni kaiken mahdollisen kuubalaisen tanssin ja aloitin myös Havana Club -ryhmässä. Muutaman vuoden treenaamisen jälkeen lähdin Salsa Housen opintomatkalle Kuubaan joulukuussa 2010, ja siinä vaiheessa lähtikin sitten mopot tallista oikein kunnolla! Nyt kahdeksan Kuuban matkaa, lukuisia tanssitunteja ja -festareita sekä yksityistunteja myöhemmin olen edelleen samalla tiellä. Nykyään opetan salsan lisäksi reggaetonia ja minulla on kaksi reggaetonin esiintyvää ryhmää Las Divinas del Reggaeton ja The Reggaeton Project. Parasta reggaetonissa onkin se, että siinä voin yhdistää kaiken, mitä olen koko elämäni aikana tanssin saralla opiskellut! Niin siistiä!


FClanin ja Salsa Housen Yo Vengo De Cuba -musavideon kuvauksissa Havannan kattojen yllä vuonna 2013.

Hip Hop Housen toiminnanjohtaja

Vuosien varrella aloin yhä enemmän ja enemmän tehdä tanssiopetuksen ohella muita töitä. Suunnittelin tapahtumia, hoidin markkinointia, tein lukkarin, mietin opetettavat lajit… Kunnes minusta tehtiin Hip Hop Housen toiminnanjohtaja vuonna 2013. Nykyään vastan siis kaikesta Hip Hop Housen toiminnasta ja markkinoinnista.

Uusia hauskoja juttuja on taas luvassa. Pysy kyydissä mukana!